Zero Waste Challenge-(VOEDSELVERSPILLING)

FOOD WASTE (DUTCH)

Hoe voorkom jij thuis het verspillen van voedsel? 

Denk hierbij aan onderstaande voorbeelden per categorie: 

Thuis 

  • Voordat ik mijn boodschappen doe, maak ik eerst een boodschappenlijstje. 
  • Ik gebruik de JA/NEE Koelkaststicker  om de producten die ik heb ingekocht zo lang mogelijk houdbaar te houden. 

Schoolkantine/sportkantine 

  • Aan het einde van de dag gaan we de overgebleven producten verzamelen voor de lesdag erna.  “Aan de slag, we gaan fermenteren, inmaken, pekelen… “. 

Horeca  

  • We doen vaker, maar kleinere inkopen. Overgebleven producten van voorgaande dag worden als eerste gebruikt (first in – first out). 

Supermarkten 

  • Hoge kortingen worden gegeven op producten die over datum dreigen te raken.  
  • Overgebleven producten worden uitgedeeld/gedoneerd aan nabijgelegen buurtinstellingen, zorginstellingen, ouderen, ed. 

Hoe nu verder? 

Je gaat alleen of met een groep aan de slag met het uitwerken van jouw idee hoe je thuis geen voedsel meer verspilt. Zoek een categorie uit (thuis, kantine, horeca, supermarkt) en ga op onderzoek uit. Concreet voorbeeld: ga naar je schoolkantine en kijk waar ze tegenaan lopen als het gaat om voedselverspilling. Ga aan de hand van deze input brainstormen over mogelijke ideeën hoe het anders kan. Check met de medewerkers van de kantine welk “WASTE” idee het beste is en werk dit uit op een poster.  

Download de poster van deze pagina en presenteer je oplossing op deze poster. Deze poster stuur je uiterlijk 4 oktober toe naar info@youthworldfoodday.com , vóór 12 oktober hoor jij of jouw poster op papier wordt gepresenteerd op het event. Zo ja, print deze uit en zorg dat je hem niet vergeet!  

PS: Je poster wordt sowieso in de digitale expositie gepresenteerd! 

Meld je tevens aan voor het Youth World Food Day  event op 16 oktober as via deze link: https://www.eventbrite.nl/o/i4nature-26596621173

Hulp nodig? 

Graag helpen we jou en je groep om hiermee aan de slag te gaan. En op de volgende linkjes kun je meer informatie vinden: